Træpiller

træpiller til fyr eller brændeovn - hvad er forskellen på de forskellige typer af træ pillerTræpiller er efterhånden blevet en af de mest populære typer af træ brændsel i Danmark. Især hvis det drejer som om opvarmning af større arealer som f.eks. flere lejligheder eller til industrien så er træ piller uden tvivl den mest benyttede form for træbrænde.
Når man køber træpiller skal man sørge for at de indeholder en lav mængde aske og svolv og at de har en god brændværdi. Træ piller fremstilles hovedsageligt af rent savsmuld og savspåner direkte fra de større savværker hvor dette presset sammen under et ekstremt tryk. Det er hovedsagligt træ som kommer fra møbelproduktionen, der anvendes til træpiller da dette træ allerede er afbarket og tørt så man undgår disse typer af træ affald i selve træpillerne. Jo flere affaldsstøffer der kommer med i træpillerne, jo mere aske efterlader de, hvilket betyder at man skal bruge mere arbejde på at rense sit fyr eller brænde ovn og samtidigt giver det tit en dårlig forbrændning. I værste tilfælde kan disse affalds produkter være med til at stoppe dit fyr til eller ødelægge indførings sneglen hvilke kan blive en temmelig dyr fornøjelse at få ordnet igen.

Når man fyre med træpiller spare man ofte penge og skåner miljøet sammenligned med at fyre med olie, gas eller el. Træpillerne er nemlig en billigere varmekilde end f.eks. olie og naturgas (30-40 % billigere at fyre med træpiller) og er derudover mere CO2 neutrale. Ulempen er at det så også er lidt mere arbejde ved at benytte træpillerne frem for el, naturgas eller olie. Fyret skal vedligholdes jævnligt og tømmes for aske nu og da, og derfor er det så vigtigt at få træpiller så høj en kvalitet som muligt da det betyder mindre arbejde for den der står for vedligeholdelse af fyret eller brændeovnen. Så dette er ikke et område hvor man skal gå på kompromis med kvalitet blot for at spare et par hundrede kroner. Så her er det vigtigt at finde en forhandler hvor man ved at kvaliteten er i top og som kan leverede produkterne til en fornuftig pris. Især da disse piller jo ofte bruges i meget store mængder er det vigtigt at finde et sted hvor de sælges til en meget god pris og kvalitet som f.eks. hos danske kvalibraende.dk

Her kan i se en kort video om hvordan lav kvalitets træpiller ofte fremstilles.Info og tilbud til alle