Briketter

briketter af træ - hvad er forskellen på de forskellige typer af træbriketter og hvor findet jeg et godt tilbud på disse?Briketter er et populært valg af brændsel hos mange byboer og folk der ikke har plads til en stabel brænde udendørs. En palle briketter fylde mindre end almindeligt træ og sviner ofte mindre. Især folk der bor i byen eller lejlighed har virkelig taget briketter til sig i løbet af de senere år.

Vi ser stadig flere og flere der vælger at købe briketter frem for andre typer af træ brændsel og med god grund. Man kan nærmest altid være sikker at briketter er tørre nok til at man kan bruge dem med det samme uden at skulle tænke på om man får en dårlig forbrænding.

Men derfor er der alligevel en stor forskel på briketter. F.eks. sælger der stadig mange typer af træbriketter, der er presset for løst eller som indeholder rester af lim og andre kemikalier der har været brugt i møbelindustrien. Vi har også set eksempler på nogle, hvorder er tilsat jord eller sand, eller andre fyld produkter da disse jo er billigere end træ. Ofte smuldre disse betydelig nemmere både ved afbrænding men også i pakken de kommer i, så hvis der ligger større mænger af savsmud i bunden af posen, kan det være et tegn på at kvaliteten ikke er i orden. Derfor gælder det om at finde en forhandler som selv har fuld kontrol over kvaliteten og som løbende får deres briketter analyseret på laboratorier for at sikre en ensartet kvalitet af briketterne og at de er presset af 100 % rent træ og ikke indeholder lim, sand eller andet, som ikke hører til i pejsen eller brændeovnen.

Så hvis du falder over et tilbud på briketter som måske lyder en smule for billigt er det ofte en grund til det. Flere produceret fra de østelige landet er blevet grebet i at blandet sand, aske og andre typer af affalds produkter i sine briketter for at kunne holde prisen helt i bund. Dette gør at du får en langt dårligere brændværdi da der så skal bruges betydelige flere træbriketter for at opnå samme varme og du skal bruge meget mere tid på rengøring af din ovn eller pejs. Dog sker det da nu og da at forhandleren har brug for ekstra plads til nye varer og vælger at sælge ud af sit rest lager til en meget pris, falder man over disse restlager tilbud som oftest ses om sommeren er det med at slå til og købe ind til vinteren hvor prisen på briketter jo ofte stiger med 15-20% i forhold til foråret. Så har man pladsen kan man spare en del penge ved at købe stort ind der.

Info og tilbud til alle